RÉPÁSSY ENIKŐ
Lételemem az utazás, írom ezt úgy, hogy pár éve beköltöztem egy erdei házikóba, ahová nagyon jól esett bekuckózni, és a home office munka-család tengelyen mozogva, kizárólag a mikrokörnyezetemmel foglalatoskodni.
Idén viszont ellenállhatatlan vágyat érzek arra, hogy újra hátamra vegyem a túratáskámat, mint az egyetemi évek alatt, és felkutassam azokat a Nőket, akik az ehető vadnövényekkel kapcsolatos tudásomat elmélyíthetik. Vannak ugyanis az ország minden részén inspiráló, értékmentő asszonyok, ha megengedik nekem, szeretném őket megmutatni nektek, mert egyre többen érdeklődtök a téma iránt.
Ma a Börzsönyben RÉPÁSSY ENIKŐ bűvkörébe kerültünk, aki mesélt nekünk ehető gizgazokról, mikrobiomról, flavonoidokról érthetően, bárki számára emészthetően. Kellemes hangja, mesélős hanghordozása megnyugtató volt, tetszett, hogy a séta során az újra és újra felbukkanó növényeket visszakérdezte, ismételt, ha kellett és ugyanolyan türelemmel mondta el harmadjára is az információt, ahogy először.
Az ehető vadnövények friss fogyasztásában hisz, lelkesen mesélt fakadó rügyekről, zsenge hajtásokról, mindig hozzáteszi az ajánlott fogyasztási mennyiséget is. A séta során életmódbeli tanácsot is adott, de nem kioktatóan, sokkal inkább lámpás ő a sötétségben, finom lelke lágyan világít, mint a fehér mécsvirág szürkületben. 🥰
Megtaláljátok őt az Ehető vadnövények gyűjtése és feldolgozása facebook csoportban: https://www.facebook.com/groups/ehetovadnovenyek/?ref=share