Egy számunkara nagyon kedves jóbarátunk, törzsvendégünk, önkéntesünk saját tollából…..
Köszönjük Szabó-Villás Alíz
Eredeti bejegyzés → https://www.facebook.com/anyaharc/posts/1795572427318853

Van valahol a Balaton közelében egy kis mesevilág, ahonnan én mindig úgy távozok, hogy megyünk vissza a valóságba.
Egy külön világ ahol a gyermekeim tyúkokat, kacsákat kergetnek, azt legelnek a területről amit akarnak, saját erdő közepén pocolnak, a vendéglátók kutyáját agyonszeretgetik( értsd szekálják), pancsolnak egyet a kis kerti tóban… majd este.. este önfeledten buliznak a szüleikkel, fényekkel tábortűzzel, és ha épp nem sütünk valamit akkor random leveleket dobálnak a tűzbe.
Na de fussunk neki részletesebben 🙂 van egy barátnőm, aki teljesen más mint én 😉 de imádom. Neki és hiperjófej férjének volt egy álma. Egyébként vendéglátóhelyek és rendezvények arculatának megtervezésével, kommunikációjával foglalkoznak. Aztán gondoltak egy merészet, és két fiúkkal hátat fordítottak a civilizációnak és bumm így lett az ökoszféra.
Mellékelek képeket is, hogy vizuálisan is gerjesszem a hangulatot 🙂
Szóval ha kicsit mást keresel nyárra, gyerekkel, gyerek nélkül vagy több generációs családnak 🙂 akkor most nagyon hegyezd a szemed, és hozz popcornt.
Ez a kedves házaspár-ah ez így túl öreges… -a vendéglátók- nem csak azok, mert simán tolják velünk a napot és az éjszakát is- szóval Judit és Levi 🙂 létrehoztak egy világot egy varázslatos erdei területen, ahol bááárki sátorozhat… wait for it…ingyen. Na jó ez így nem igaz, mármint nem az, hogy nem kell fizetni a sátorhelyért az teljesen komoly, hanem hogy bárki mehet. Talán nem lesz meglepő de Kelemenannácska kaliberű emberek nem fognak itt megfordulni 🙂 eleve illik bemutatkozni nekik, e-mailben üzenetben, elmondani, hogy hasonlóan hippi lelkületű emberkék vagytok, (vagy szeretnétek azok lenni mondjuk egy hétre) és akkor majd szépen beengednek az életükbe. Hiszen ők életvitelszerűen ott élnek. A “vendégek” akik itt megfordulnak egy kicsit a család részei lesznek. És -nem meglepő módon-újra és újra visszatérnek.
Először is a terület 2 részre van osztva a helyszínen belül. Van külön családosok számára fenntartott terület, ahol nyugodtabb, csendesebb az esti pihenés.
És akkor van délután Chill terasz, meditálni, jógázni, pihenni. Tényleg pihenni. Én általában a nagyszínpad melletti kanapé szekcióban néztem ilyenkor a körbe-körbe rohangáló fiaimat. Ja és most jut eszembe, tyúkokat nem kergettek. Mert a tyúkok nem jöhettek ki ide 🙂 mert rossz az aurájuk😂 de a kacsáké jó. (Köszi Levi) szóval a tyúkok benn voltak a saját területükön, egyébként tök jó dolgukban, mert egy vendégből lett barát segítségével nagyon menő kecót kaptak. De lehet tyúkokat is kergetni, csak a saját helyükön. Szokás szerint megragadtam a lényeget 🙂
Aztán kora délutántól-22 óráig vannak fellépők. Pl kisgrofo..😂 na most hogy hirtelen megcsappant az olvasók száma, komolyra fordítom a szót. Szóval ebben az időintervallumban deejayk veszik át a terepet és pörgetik a lemezeket. És igazából 100%-ban biztos vagyok, hogy nem lehet kisgrofot kérni tőlük 🙂 pedig nagyon cukik!
Szóval ezt se úgy képzeld el, hogy áll a dj a pultban mint egy diszkóban.. valamiért az ökoszférában hemzsegnek a lemezlovasok. És akkor valaki tolja a zenét a többiek meg zsizsegnek körülötte 😂 és szívják egymás vérét. Na jó lehet ennél szakszerűbb a dolog, de én mint laikus totál ezt láttam:) a keverőpult körül mindig izzott a levegő es garantáltan jó volt a hangulat:)
Aztán katonai idő szerint 2200 órakor vége a partinak és jön az Analógbár.
Azért 22-kor mert természetvédelmi terület van a közelben és hagyjuk a madarakat is pihenni. Ja és akkor még pár fontos dolog. Ha ide látogatsz legyen nálad saját pohár és tányér:)és a sátrazáshoz felszerelés. Ételt, italt be lehet vinni, de hűtési lehetőséget sajnos nem tudnak biztosítani, illetve a terület egyéb lakói hamar betámadják. Na nem a két kissrácra gondolok hanem a gazdag rovarvilágra:)
Cserébe viszont vehettek ételt és italt a házigazdáktól🙂 pl személyes kedvencem a reggeli levendulás kávé, ami reggelente frissen 3 kotyogósban fő, miközben már a sütőben készül a friss házikenyér (ehhez is mellékelek nyugalom megzavarására alkalmas képeket). Napközben a gyerekek háziszörpöt szürcsölgetnek, a felnőttek borozhatnak:) persze ha valaki erre vágyna, na de ki akarna borozni ugye..ádehogy’
Szóval minőségi kaják és italok vannak, ahogy te szeretnéd, gondolok itt pl vegákra, ezzel lehet támogatni, hogy továbbra is működhessen ez a csodavilág.
És akkor mi az az Analóg bár? Jelentősen csendesebben megy a zene, hogy a pihenni vágyókat ne zavarják. Márnincs fellépő de van bakelit, szalagos magnó meg minden ilyen és te odamész és beteszel valami neked tetszőt 🙂 vagy átbandukolsz a tábortűzhöz beszélgetni barátkozni. Vagy csak beülsz egy óriásfotelbe és hallgatod az erdei éjszakát.
Volt egy felvetés, ami szerintem még mindig aktuális 🙂 ha bárki elküldi a kedvenc zenéjét akkor kiírják kazettára, vagyis felveszik inkább 🙂 és ott lesz kéznél. Helyesebben nem bárki, mert én is mutattam pár zenét Levinek, és a bárkiből, “bárki, Alízon kívül” lett 😂 na és én feljebb róla írtam, hogy hiperjófej… lehet csak Judit aurája miatt tűnik annak🙂
Egyébként az Ökoszféra ökokemping. Szóval nem szemetelünk❗️sőt, mindenki magának gyűjti a szemetet. Ezért is kell poharat, eszközöket vinni, hogy ne terheljük felesleges műanyaggal sem a környezetet, mert erre is nagyon figyelnek:)
Oh… most hogy ezt a kisregényt megírtam nagyon hajt a vágy hogy kiscsaládommal autóba üljek és levezessem azt a pár száz kilométert ezért a kis nyugalomszeletért 🙂
Én tényleg meleg szívvel ajánlom nyaralásra ezt a helyet. Nyilván nem jön ez be mindenkinek:) de nem is ez a céljuk. Az ökoszféra egy baráti társaság, amely szépen bővül, nyitott és hasonló beállítottságú emberekkel 🙂 akik kicsit el akarnak vonulni a világtól, úgy hogy a természetet is tiszteletben tartják, és emellett még buliznak is.