Imádom a fermentált zöldségek színeváltozását! 🤩

5-6 nap alatt a konyhapulton el is készült az áprilisi sztárferment, a retek. Üvegenként egy szál kaporral, 10szem mustármaggal, 1 gerezd fokhagymával és 2%-os sóoldattal készült, lezártam, tálcára állítottam – és nagyvonalúan ott felejtettem pár napra.
Előfordulhat, hogy a lé kicsurog a kupak alól, akkor azt letörlöm.

🥸 2%-os sóoldat kisokos
* 1 liter vízhez kimérek 20 gr sót és feloldom benne. Ez kb. egy evőkanál só, idővel szemre is menni fog. 😊 Ezzel öntöm fel az üvegbe zárt zöldséget, amit a lé alá szorítok, hogy semmiképp ne lógjon ki.

Ha egyszer rákapsz a fermentálásra, minden kutyafülét is üvegbezársz, a barátaid lassan elfogynak körülötted, a családod összesúg a hátad mögött, és azon kapod magad, hogy boldogan fotózod éjjel a gyanús tartalmú üvegeid…imádni fogod, kezdj bele még ma! 😊

#gaztronómia #fermentálás #retek #ilovemymicrobiom