Összegyűjtöttem 7 ételt, amibe mostanában zamatos turbolyát tettem.
Tipp: pho leves rajongó vagy? Akkor a zamatos turbolya a te aduászod lesz!
2. TÉSZTA * mindenféle tésztás ételekhez, carbonarahoz, ázsiai receptekhez isteni kiegészítő.
3. OLAJ * tedd turmixgépbe, löttyints hozzá olivaolajat és pörgesd pár másodpercig. Le kell szűrni, és már locsolhatod is vele tálalás előtt az ételt, vagy a bruschettát.
4. FERMENT * rajtam kívül alig páran tudják még, hogy a fermentált savanyúságokba csempészve plusz C és A-vitaminnal gazdagodsz. Az én kedvencem a vadzöldséges kimchi.
5. MÁRTÁS * tejszínes mártás, kókusztejes mártás… a lehetőségek tárháza végtelen, kísérletezz!
6. LEPCSÁNKA * petrezselyem helyett vagy amellé.
7. NYERSEN * a legőszintébb és legegyszerűbb verzió, amikor kirándulás alkalmával elcsipegeted vagy a kertedben sétálva feldobod a vajas kenyérre.
Tudtad? Lehet kapni zamatos turbolya magot, így akár a saját kertedben is kísérletezhetsz vele.